Ny guide med inspiration til design af plastemballager på gaden
Plastindustrien har netop sendt en ny-revideret designguide for plastemballage ud, hvortil også VANA har givet input til. Designguiden har fokus på, at design af emballager, allerede fra start, tænkes sammen med, hvordan man forbruger ressourcerne mest forsvarligt.
Den nyreviderede udgave af designguiden sætter fokus på design til genbrug og genanvendelighed af plastemballager. Det vil sige, når en emballage en dag bliver til affald, så understøtter designvalget, at det sekundære råvaremateriale er i en så høj kvalitet, at det kan indgå i ny produktion af fx nye emballager.
VANA deltager i det tværgående samarbejde
Hos VANA glæder vi os over også at have bidraget til revisionen af designguiden ud fra vores perspektiv i forhold til det kommende producentansvar for emballage og det fokus det giver anledning til for de tusind vis af virksomheder, der bliver omfattet af dette.
“Det er et stort aktiv for os som kollektiv ordning, at vi samarbejder direkte med de førende aktører i hele emballagens værdikæde. Det betyder, at VANA er med på de nyeste trends på området hele tiden, og kan bringe den viden videre til gavn for vores medlemmer i forberedelser til producentansvaret.”
Konsulent for cirkulær økonomi
Nyt indhold med fokus på forebyggelse
Den ny-reviderede designguide er bl.a. også opdateret med et beslutningstræ, der følger affaldshierarkiets prioriteringsliste om forebyggelse, genbrug og genanvendelse. Dermed sætter guiden også fokus på refleksion til forebyggelse, som er helt i tråd med tidens ”trend” om en nedbringelse af vores samlede genererede affaldsmængder og den opgave vi i VANA står over for at skulle løse sammen med producenterne fra 2025, afrunder Rikke Halkjær Kristensen, konsulent for cirkulær økonomi i VANA.
Billedtekst
På fotoet overrækker miljøpolitisk chef i Plastindustrien, Christina Busk, det første fysiske eksemplar af den nyreviderede Plastguide til miljøminister, Magnus Heunicke, på Folkemødet i juni.